Po zainstalowaniu Mailtrack i rozpoczęciu wysyłania e-maili z trackingiem warto włączyć powiadomienia, żebyś wiedział dokładnie, kiedy ktoś wejdzie w interakcję z Twoją wiadomością. Mailtrack ma powiadomienia o wszystkich poniższych zdarzeniach:
- Otwarcia e-maili
- Kliknięcia w linki
- Wyświetlenia dołączonych dokumentów
- Przypomnienia o follow-upie
- Reaktywacje konwersacji (o tym jest ten artykuł)
- Raporty: raporty dzienne, raporty produktywności i raporty kampanii
Powiadomienia o reaktywacji konwersacji informują Cię, gdy Twoje e-maile zostaną ponownie otwarte po upływie określonego czasu.
Jak włączyć powiadomienia o reaktywacji konwersacji
Powiadomienia o reaktywacji konwersacji możesz włączyć na dwa sposoby: w swoim dashboardzie lub bezpośrednio w skrzynce odbiorczej Gmail.
W dashboardzie
- W swoim dashboardzie kliknij ikonę koła zębatego w prawym górnym rogu, aby otworzyć Ustawienia i konto, a potem kliknij Powiadomienia. Możesz też przejść bezpośrednio do ustawień powiadomień.
- Zaznacz pole w kolumnie E-mail obok opcji jeśli e-mail zostanie ponownie otwarty po długim czasie. Zmiany zapisują się automatycznie.
W Gmailu, dla pojedynczego e-maila
- W oknie tworzenia wiadomości w Gmailu kliknij przycisk Mailsuite obok przycisku Wyślij.
- W sekcji Notify me by upewnij się, że wybrana jest karta e-mail, i zaznacz jeśli e-mail zostanie ponownie otwarty po długim czasie. W tym menu możesz też włączyć inne powiadomienia.
Kliknij Wyślij, aby wysłać e-mail jak zwykle.
Jeśli wyłączysz powiadomienia o reaktywacji konwersacji, zmiana obejmie tylko e-maile, które z trackingiem wyślesz od tej chwili. Z przyczyn technicznych możesz nadal dostawać powiadomienia o reaktywacji dla e-maili, które miały tracking lub zostały wysłane przed wyłączeniem tego ustawienia. Nie da się wstecznie wyłączyć tych powiadomień, ale przestaną przychodzić, gdy wszystkie wcześniej objęte trackingiem e-maile dobiegną końca.